1. ZÁVOD ČESKÉHO POHÁRU XCO BRNO

O prvním dubnovém víkendu byla zahájena soutěžní sezóna Českého poháru 2022 na naší domovské trati v Brně u Anthroposu.

Trochu netradičně, než jsme byli za poslední roky zvyklí, nás přivítalo velmi chladné aprílové počasí, naštěstí bez deště, ale se sněhovými přeháňkami. I přesto byly všechny kategorie velmi kvalitně a početně obsazeny, zkrátka všichni závodníci byli po zimě nažhavení si ověřit, jak se jim povedla zimní příprava a znovu poměřit síly se svými soupeři.

Na náročnou brněnskou trať se jako první vydali kadeti. A že to u nás s cyklistickou mládeží nebude vůbec špatné napovídá skutečnost, že se na trať vydalo úctyhodných 130 závodníků! V této konkurenci Janek Andrýsek vybojoval 46. místo, které mu přineslo nějaké body a lepší startovní pozici na příští zastávce Českého poháru. Po loňské promaroděné sezóně se do závodního kolotoče pomalu a opatrně vrací Kuba Žák, na body to tentokrát ještě nebylo, ale nejdůležitější je, že může opět společně s námi závodit.

V kategorii juniorů jsme měli nejpočetnější zastoupení. Adam Venc si vyjel 16. místo, které můžeme považovat za solidní výsledek, ale rozhodně má na lepší umístění. Niko Svobodník, jako prvoročák, si vybojoval pěkné 31. místo. Martinu Suchánkovi a zejména Tomáši Mazurkovi tentokrát závod moc nevyšel a budou mít co napravovat! I když kvality soupeřů každoročně rostou, přesto by se druhoročáci měli pohybovat na vyšších pozicích, než jsou místa kolem páté desítky startovního pole. Bohužel klukům v chladném počasí trochu zatuhla závodní energie.

Naopak radost nám udělal a své nesporné kvality potvrdil Filip Holub, který o tomto soutěžním víkendu, kdy měl před maturitními písemkami, v našlapaném mezinárodním balíku vydřel celkové 22. místo a v redukovaném pořadí kategorie do 23 let byl mezi domácími závodníky na skvělém 6. místě.

Gratulujeme…

…a těšíme se na 2. závod Českého poháru v Městě Touškov.

Naopak radost nám udělal a své nesporné kvality potvrdil Filip Holub, který si o tomto víkendu, kdy měl před maturitními písemkami, v našlapaném mezinárodním balíku vydřel celkové 22. místo a v redukovaném pořadí kategorie do 23 let byl mezi domácími závodníky na skvělém 6. místě. Gratulujeme…
…a těšíme se na 2. závod Českého poháru v Městě Touškov.