Akční srpen

Po krátkém odpočinku, který následoval po Mistrovství ČR, se v srpnu doslova roztrhl pytel s akcemi, kterých jsme se zúčastnili.

Zatímco kluci se stále snažili sbírat UCI body na závodech napříč Evropou, počínaje Stupnem a konče Maďarskem a Bosnou, tak realizační tým nabíral síly na zbytek sezony aktivním odpočinkem na ferratách v Julských Alpách a Dolomitech.

Anetka nás v té době reprezentovala na mega akci - Mistrovství světa všech disciplín ve Skotsku. Závod jí nevyšel zcela dle představ, ale i tak, obsadit 32.místo na MS je přece super a body do olympijského žebříčku také přivezla.

Český pohár vyvrcholil finálovým závodem v Harrachově, kde se zároveň konalo Mistrovství ČR v shortracku, do kterého nastoupili naši třiadvacítkáři.  Filip Holub opět dokázal, že XCC umí a v nabité konkurenci eliťáků obsadil vynikající osmé místo! Následující den již od rána patřil závodu XCO, kde nejprve startoval osamocený junior Kuba Žák (38. místo), Nikola a Janek bohužel absentovali pro nemoc resp. úraz.

V závodě žen zajela super závod Anetka, která ve finále brala 2. místo v kategorii U23 (čtvrtá absolutně) a díky tomu v Českém poháru 2023 celkově obsadila vynikající třetí místo, což se dá brát jako dokonaná resuscitace „závoďačky“ po dlouhotrvajících zdravotních problémech v minulých sezonách.

V závodě eliťáků se po XCC unavený Filip dlouho bil o třetí místo v závodě i celkově v ČP ve třiadvacítkách. Když už to vypadalo, že by to mohlo klapnout, tak vinou opakovaného defektu zadního kola z boje vypadl. Adam Hlávka se ctí přijel do cíle na čtvrté figuře v kategorii U23. Nakonec tak hošani obsadili v Českém poháru 2023 celkově výborné 4. místo Adam a pětku bere Filip. Jako tým získali kluci ve složení Holub, Lepka, Hlávka, Suchánek celkově v Českém poháru 2023 5. místo.

Gratulace všem!!!

Anetka bezprostředně po závodě odjela na další díl SP do Andorry.