Český pohár 2017 začal

První i druhý díl Českého poháru je již minulostí. První zastávkou byla Kutná Hora a hned další víkend se Český pohár konal v Praze v Řepích.

Z prvního Českého poháru jsme bohužel medaili nepřivezli, ale i tak jsme v Kutné Hoře nepodali špatné výkony. V sobotních sprintech svoji sílu ukázal především Filip Kubín, který dojel na 5. místě, ale také nová posila Dana Pospíšilová, která při své premiéře obsadila 6. místo. Svoji premiéru zvládl velice dobře i Filip Holub, který v nejvíce našlápnuté kategorii žáků obsadil 33.místo.

V nedělním XCO naše holky zůstaly těsně za branami top 10. V nabité konkurenci mezi muži měl nejlépe rozjetý závod opět Filip Kubín, kterého však postihly hned 2 defekty a závod nedokončil. Nejlépe hodnoceným tak byl 40. Zdeněk Morávek. Ostré lokty vytasil i Filip Holub při svém prvním startu na XCO a mezi žáky dojel do cíle jako dvacátýšestý, přestože startoval ze zadních pozic.

Hned týden po Kutné Hoře se Český pohár přesunul do Prahy a my u toho samozřejmě byli také. V sobotu se opět v dobrém světle ukázala Dana Pospíšilová, když pro nás vybojovala letošní první stříbrnou medaili z Českého poháru. Na medaili jsme měli našlápnuto i mezi muži, ale Filip Kubín v semifinále upadl, do boje o medaile se tak nezapojil a obsadil 7. místo. Zdenda dokončil sprinty na 9.místě. Filip Holub si ve velké žákovské konkurenci dojel pro 30.místo.

V neděli se z našich holek dařilo nejlépe Hance Ježkové, která cílem projela na 9. místě mezi ženami. Lucka potom elitní desítku žen uzavřela. Mezi eliťáky byl nejrychlejší zase Filip Kubín a v cíli mu patřilo pěkné 10. místo v kategorii U23. Rosťa Krejčí byl v elitních mužích 15. a Zdeněk Morávek mezi U23 dokončil na 20. místě. Filip Holub v žácích po špatném startu vybojoval 37.místo.