Forma dál stoupá

Na začátku velkých prázdnin se odehrál Český pohár a o následujícím víkendu se část týmu vydala i na Světový pohár do italského Val di Sole.

Poslední Český pohár se odehrál v Bedřichově. V kategorii starších žáků se nenechal zahanbit Adam Venc, který sice v posledním kole díky pádu ztratil pět míst, ale i tak dojel na krásném 11.místě. Kadet Filip Holub dojel v našlapané konkurenci dvacátýosmý.

Velkou radost měl ale celý tým při závodě žen, kde Hanka Ježková bojovala o první pětku a nakonec z toho bylo 4.místo. Lucka Veselá se vlezla do první desítky.

V kategorii mužů elite se na start postavil Filip Kubín a Zdeněk Morávek. Filip vybojoval 19.místo a Zdenda Morávek byl 34.

Víkend po Českém poháru v Bedřichově se konal Světový pohár v italském Val di Sole. Ústa od ucha k uchu měla po závodě Hana Ježková, která v letošním roce prokazuje značný výkonností skok. Skončila se startovním číslem 66 na 37. příčce. V rozhovoru pro mtbs.cz uvedla:  "Jsem strašně spokojená, říkala jsem si, že když budu do padesátky, že to bude úspěch, ale do čtyřicítky, to je velká paráda. Dneska mi to sedlo, trať mě bavila a tím to asi bylo."

Foto: mtbs.cz

Lucka Veselá se ve Val di Sole umístila na 62. příčce.

Český pohár roku 2018 je sice za námi, ale do celkového pořadí se započítává i MČR, takže boj ještě není zcela u konce. Mistrák se odehraje o víkendu 20. - 23. 7. v Peci pod Sněžkou. A zejména Hanka Ježková má našlápnuto na nějakou medaily.