Hanka a Lucka na Svěťáku

Hanka Ježková a Lucka Veselá mají za sebou Světový pohár v Novém Městě na Moravě a v německém Albstadtu.

Ve středu, v týdnu před Světovým pohárem v Novém Městě na Moravě, se v Praze konali Pražské schody, kde se na start žen postavila Lucka Veselá a Dana Pospíšilová. Lucka Veselá dojela do cíle jako desátá. Dana Pospíšilová se poroučela k zemi a rozseknuté koleno s vykloubeným palcem na ruce už jí nedovolilo pokračovat v závodě a také jí vystavilo stopku na minimálně další dva týdny.

Foto: www.mtbs.cz

Páteční program na Novém Městě na Moravě sliboval novinku. Short Track je velice atraktivní disciplína. A Lucka Veselá chtěla být u toho. Začala velice slibně, ale v posledním kole jí spadl řetěz a bylo po závodě. Záznam ze Short Tracku můžete vidět na https://www.ceskatelevize.cz/…/11859615523-sp-horskych-kol-2…

Foto: Martina Olejníčková

V sobotu odpoledne jsme měli na startu Světového poháru v NMNM Hanku Ježkovou a Lucku Veselou. Lucka začala velice pěkně, ale v polovině závodu musela zvolnit díky bolesti zad a nakonec si dojela pro 63. místo. Hanka Ježková jako vždy začala pozvolněji, ale každým kolem se propracovávala dopředu. Nakonec si vybojovala 59. místo.

Foto: Martina Olejníčková

Následující víkend se přesunul Světový pohár do německého Albstadtu. Hanka s Luckou nechyběli na startu. Hanka jela velice pěkně a po zácpách v prvním zaváděcím kole se začala opět probojovávat dopředu. Stejně jako v NMNM si Hanka vyjela 59. místo a brala jedny z posledních velkých UCI bodů. Albstadt pro Lucku byl neúspěšný a na výsledkové listině ji patří 64.místo. Lucce vůbec nejeli nohy. Nejspíš se na ní podepsal předchozí náročný týden.

Příští víkend čeká celý tým další díl Českého poháru, který se tentokrát koná na Zadově.