Kdo a kde bude závodit?

Brněnský tým GT OPPORTUNITY BRNO pokračuje i v další sezóně pod vedením bikového matadora Dušana Olejníčka. Někteří závodníci již mají za sebou pár odjetých závodů, ale o víkendu se všichni vrhnou do domácí závodní sezóny na Českém poháru v Praze.

I když tým v posledních letech tvoří závodníci z celé republiky, tak základna je stále v Brně. A to hlavně díky privátní podpoře brněnských firem Opportunity, Aspire sports a statutárního města Brna.

A co se chystá v sezóně 2018? Ve složení týmu nedochází k zásadním změnám. V loňské sezóně doplnila bruneta Dana Pospíšilová ženskou ekipu - Hanku Ježkovou a Lucku Veselou. Dana se v letošní sezóně nebude soustředit jen na bikové akce, ale absolvuje i silniční závody pod Duklou Praha.

Mužská sestava Filip Kubín, Zdeněk Morávek a loňský velký navrátilec Rostislav Krejčí se opět postaví na start ve svítivých týmových dresech od firmy Sýkora sportswear, se kterou má tým dlouholetou nadstandartní spolupráci.

Rideři GT OPPORTUNITY BRNO budou opět sedlat kola GT Zaskar Carbon a to jak s 27.5“ tak i 29“ koly. Kola mají závodníci osazeny, stejně jako v minulých sezónách, komponenty Shimano XTR. Obouvat se budou opět pláště Maxxis. Vybavení doplní přilby a brýle Uvex, tretry Shimano. Energii závodníci získají z doplňků stravy Xenofit.

Naši bikeři se pokusí jako v předchozích sezónách o domácí tituly a pódiová umístění na Českém poháru a na domácích i zahraničních závodech XCO, XCE a XCC. Jedním z hlavních vrcholů sezóny bude Mistrovství ČR v Peci pod Sněžkou a domácí Světový pohár v Novém Městě na Moravě.

Tým však „rozjel“ dlouhodobou koncepční spolupráci se Sportem pro Brno, který vede Luboš Vidlák – duchovní otec brněnské trati u Anthroposu, na které se již třetím rokem bude konat Český pohár XCO (vloni zde proběhlo M ČR) a v roce 2019 se zde bude konat Mistrovství Evropy. Nedílnou součástí této spolupráce je tréninková výpomoc v další aktivitě Luboše Vidláka - Aspire sportovním centru mládeže, kde pod vedením Lucky Veselé se v cyklistických dovednostech zdokonaluje mládežnický potěr, který má bezmála 50 členů. Nejlepší z nich přecházejí do „áčkového“ týmu, kde již absolvují speciální přípravu a závodní činnost. Již v Praze se objeví tři odchovanci a nové týmové posily – Filip Holub, Adam Venc a benjamínek Vilda Vágner.

Dá se říct, že tento rok bude přelomový a na sezónu 2019 se chystají již nyní razantní změny, které opět trošku nakopnou brněnskou bikovou scénu!

Sledujte nás také na Facebooku a Instagramu.

Foto: Martina Olejníčková