Konečně na startu Českého poháru

První víkend v červenci patřil prvnímu Českému poháru v XCO. Všichni se na tento závod těšili snad víc než jiné roky. Město Touškov opět nezklamalo a pořadatelé připravili perfektní závod, na který se vydali i zahraniční závodníci.

Z našeho týmu se na start postavili kadeti - Adam Venc a Vilém Vagner. Adam se ještě v předposledním kole držel v top pětce, ale na začátku posledního kola udělal chybu a prorazil zadní kolo. Do depa to měl velký kus a tak nakonec cílovou bránu protnul jako dvacátýpátý. Vilém se po celou dobu závodu pohyboval kolem sedmdesátky a ta mu patřila i v cíli.

Mezi juniory jsme měli také dva své závodníky. Filip Holub se chtěl předvést a jeho snem bylo se propracovat mezi prvních pět Čechů. Ovšem jeho sen se rozplynul padesát metrů za startem, kde došlo k hromadnému pádu, ve kterém skončil i Filip a do závodu vyjel s velkou ztrátou. Nechtěl to ale vzdát, propracovával se dopředu, ale totálně se uvařil a v posledním kole z vybojované třicítky zase rychle klesal na konečné 54.místo. Marek Letev takové ambice jako Filip neměl ale chtěl bojovat o co nejlepší výsledek. Stejně jako Filipa ho zastavil hromadný pád a do závodu se vydal také se ztrátou. V cíli mu na tabuli bliklo 48. místo mezi juniory.

Na rozpálenou trať se mezi juniorkami vydala i naše Terka Obořilová. Toto počasí se jí sice moc nezamlouvalo a měla strach, že se uvaří, ale síly rozvrhla velice dobře a bojovala o bronz, který si z Touškova i odvezla.

Mezi elitními závodníky jsme tentokrát nikoho neměli. Lucka Veselá se díky zánětu v oblasti lokte neudrží na kole a tak nemohla v Touškově startovat.

Příští víkend je na pořadu Mistrovství ČR, které se bude konat v Peci pod Sněžkou. Držte našim závodníkům pěsti.