Mistrovství Evropy v Brně

Letošní Mistrovství Evropy v cross-country a eliminátoru se konalo na domácí trati, tedy v Brně za Anthroposem. A na startovních listinách svítila i dvě jména našich jezdkyň.

Lucka Veselá se postavila na start již v pátek, kdy ji čekal eliminátor. V kvalifikaci jí patřilo 19.místo, ale Lucka opět ukázala, že jí jdou rozjížďky o moc lépe a nakonec se probojovala až do malého finále. V eliminátoru si nakonec vyjela 7.místo. A řekla si tak o účast na Mistrovství Světa v eliminátoru, které se koná v Belgii ve Waregemu.

Foto: Pavel Křikava

Neděle patřila elitním závodníkům a závodům cross-country. Na startu z GT opportunity Brno byla Hanka Ježková a Lucka Veselá. Hance se po startu nepodařilo se probojovat dopředu a tak si v prvním kole na pár místech musela počkat. Potom zahájila stíhací jízdu a v cíli se klasifikovala jako 31. Lucce Veselé se start podařil, ale únava z pátečního eliminátoru se na ní podepsala a během závodu neustále ztrácela a couvala ve startovním poli. Nakonec z toho bylo pro Lucka 37.místo.

Foto:jsphoto