OHLÉDNUTÍ ZA ZÁVODY ČESKÉHO POHÁRU XCO

Koncem května a začátkem června náš tým absolvoval další dva díly Českého poháru 2022, které hostily tradiční destinace příznivců MTB. Šumavský Zadov i jizerskohorský Bedřichov přivítali návštěvníky a fanoušky horských kol ve svých nádherných horských scenériích, kde organizátoří přichystali pro závodníky perfektně přichystané tratě.

Bohužel v obou závodech se našim závodníkům výskedkově ani výkonostně příliš nedařilo a nepodařil se nám nějaký výraznější úspěch. Snad jen výkony Nikoly Svobodníka, který je prvním rokem mezi juniory, dávají naději do budoucna. Adam Venc odvádí svůj výsledkový standard, ale z našeho pohledu je pořád za svými možnostmi. Naše týmová jednička Filip Holub zakončil své maturitní, a doufejme, i zdravotní martýrium a po dvouměsíčním výpadku se snad brzy vrátí se svými výkony tam, kde si ho všichni přejeme vidět. Ostatní kluci se trochu výkonostně trápí, hledají se a bojují sami se sebou. Budeme jim držet pěsti, napomáhat a stát při nich, aby opět v sobě probudili závodní vášeň a odhodlání do tréninkové dřiny.

V druhé polovině června odjíždíme na dvoutýdenní vysokohorský tréninkový camp do italského střediska Livigno, kde tvrdě zapracujeme na naší fyzičce a výkonnosti, kterou na červencovém mistroství ČR ve Stupně určitě proměníme ve kvalitní výkony a výsledky… :-)