Severoitalské dobrodružství

Po absolvování zastávky světového poháru v Leogangu jsme se téměř celý tým sešli na soustředění v oblíbeném Livignu. Letos nám počasí maximálně přálo a celé dva týdny nás provázelo sluníčko!

Absolvovali jsme kvalitní tréninky na silnici a hlavně na trailech nejen v Livignu, ale i v blízkém Švýcarsku (masiv Piz Bernina) a v okolí Bormia, včetně výjezdu na Stelvio. Realizační tým navíc zdolal i třítisícovku Pizzo Filone s nadmořskou výškou 3.133 m.n.m.

Následoval přesun do Val di Sole na další díl světového poháru.  Anetka obsadila v shortracku solidní 29. místo a doslova zazářila v XCO, kde do posledního kola najížděla na 17. místě a pouze spadlý řetěz ji vyřadil z boje o TOP 15. I přesto ve finále brala 23. místo, které je super. Hlavně však potvrdila před ME v Anadii stoupající formu!

Také Filip Holub se odrazil od pomyslného "výsledkového dna" a svým tradičním stylem, kdy dokázal zrychlovat v závěru závodu, se zlepšil oproti Leogangu o takřka třicet míst a dojel na 86. figuře. Zároveň také potvrdil stoupající formu, byť měl za sebou těžké vysokohorské soustředění.

Držme Anetce palce na "Evropě", a potom za dva týdny všem na MČR v Bedřichově, kde se dá očekávat velký návrat dvou marodů - Filipa Lepky a Adama Hlávky v kategorii U23.

foto: Radek Kašík

foto: Radek Kašík